top of page

Lichaamswerk

"Als je je houding ineen laat zakken, laat je je ziel ineenzakken"-Iyengar(2014)

Lichaamswerk kan een tijdelijke ondersteuning zijn in jou proces. Het gaat gepaard met een betere doorstroming en meer inzichten. Het één kan niet zonder het andere om een lange termijn effect te verkrijgen. Laten we zeggen dat je bij DebAnima de eerste steen kan leggen.

 

Ik nodig het lichaam uit via ontspanning, massage, ademhaling, gebed, klanken en hartsverbinding om tot rust te komen. Het zelfhelend mechanisme wordt hierdoor aangesproken. Net zoals een schaafwonde gaat dichtgroeien aan de huidoppervlakte zo gaat het vanbinnen op zijn tijd ook veranderen en beter worden. Dit proces kan enkel tot stand komen als jij klaar bent om te veranderen en je verantwoordelijkheid neemt voor jou welbevinden en gezondheid.

Volgens Vithoulkas(2014) situeert gezondheid zich binnen meerdere vlakken. Fysiek vrij zijn van pijn is het eerste. Je ervaart op lichamelijk niveau een gevoel van welbevinden. Als je naar de emotionele laag zou kijken dan is er veerkracht. Er is een dynamische rust en sereniteit waar je vrij bent van verstrikkingen van negatieve gevoelens zoals : angst, frustratie, in jezelf gevangen zitten. Op mentaal gebied ben je creatief, samenhangend in denken en duidelijk

De spirituele dimensie is volgens Rob Vaes (De Levensschool) een belangrijke pijler die hij toevoegde aan het gezondheidsbeeld van Vithoulkas. Elk gebed is goed. Elke verbinding met de natuur, het universum is een persoonlijke keuze en naar eigen waarheid invul baar. Ik vergelijk deze dimensie graag met een zaadje dat we planten in de grond. We geven het water, we zorgen voor de toevoer van goeie grond, we geven ze liefde en aandacht misschien dat we er zelfs tegen praten maar dan stopt ons voetenwerk en begint het hogere werk. De programmatie van het zaad dat kiemt en ontspruit in dat wat het is. Wij kunnen niet trekken aan het gras om ze te laten groeien. Het is een oerkracht die we allen in ons hebben en rondom ons. 

bottom of page