top of page

Closing the bones

CTB is closing the bones of het sluitingsritueel van het bekken en wordt ook wel rebozo massage genoemd.

Het is een diep en voedend ritueel die aandacht brengt naar je buik en je heupen. Het situeert zich binnen postnatale ondersteuning met een sacrale beleving waar de moeder zorg ontvangt.

Traditioneel  komt dit ritueel op zijn plek 6uur na een bevalling om de jonge moeder door de ervaring te helpen, te voeden maar ook om tot haar vernieuwde zelf te komen. Na de eerste lange sessie zou een jonge moeder enorm veel steun hebben om tijdens de eerste 40 dagen postpartum nog meer van deze sessies te krijgen. Het is een prachtig geboortegeschenk voor de baby! Hoe beter we voor de mama zorgen hoe meer voordelen voor de baby maar ook voor onze gezondheidszorg. Postnatale ondersteuning is cruciaal in de ontwikkeling voor het basisvertrouwen van het kind. Wat er leeft bij de moeder, leeft ook bij het kind. Ze zitten als het ware in 1 bubbel energie. Laten we samen zorgen voor deze nieuwe generatie.

Zelfs na bijvoorbeeld 30 jaar kan dit ritueel van massages een bijzonder, vernieuwend en groeiend effect hebben op je energiehuishouding. Het helpt je de overgang te maken naar een nieuwe fase. Het terug aanvatten van het werk, een nieuwe relatie of de menopauze bijvoorbeeld. Ook kan deze techniek ondersteunen bij  kinderen of mensen die zich onrustig en angstig voelen.

53864675_10158297911803574_6284085277774

Hoe verloopt een sessie?

We beginnen met een gesprek over het concrete verloop. Je houdt gedurende de sessie je kledij aan.

Gedurende de hele sessie mag jij voelen wat voor jou past of niet goed voelt.


Er zijn twee opties:


De eerste is een kortere versie waar het bekken gewiegd wordt. Hierna krijgen de buik en heupen een massage met als doel spanning en stagnatie op te heffen opdat er meer ontspanning komt in dat gebied. Vervolgens komt het wiegen terug aanbod met reboozo. Uiteindelijk zal deze sjaal rond het bekken omsloten worden.  Het houdt blaas en baarmoeder op zijn plek. Verder word je hoofd, schouders, knieën en enkels ook omsloten met sjaals. Je krijgt een lavendelkussentje op je ogen en we stoppen je helemaal toe. Daarna kom je diep bij jezelf. Een gedicht en een lied helpen je nog dieper te zakken in deze sessie.
 

De lange versie is gelijkend op de eerste versie maar bij deze krijg je vooraf een sjaal massage van je schouders, borsten, torso, bekken, benen, armen, handen, benen en voeten. Het helpt je helemaal ontspannen en te ontladen. Lymfe en cerebrospinaal  vocht gaan stromen. Vervolgens masseren we ook het bovenlichaam en de borstokselklieren.  Je mag je bh hiervoor aanhouden. Hierna komt het wiegen van het bekken. Uiteindelijk krijg je het vervolg van de eerste sessie.


Na de sessie is er een milde thee en tijd voor deze ervaring met een gesprek af te sluiten.

De lange versie is warm aanbevolen voor moeders in hun kraamtijd. 

Voor meer informatie zie www.closingthebonemassage.com  

Moeders kraampakket: dit is een kraamgeschenk om de pas bevallen moeder te sterken in haar nieuwe rol als moeder. Het zijn 5 verschillende sessies van het sluitingsritueel massage. In verschillende culturen krijgen vrouwen 6u na de bevalling een massage en binnen hun 40 dagen erna nog eens 4. We merken steeds meer dat moeders meer ontspannen zijn na massages en ook op die manier slaap inhalen en anders aanwezig zijn voor hun gezin. 

Prijzen

110,00 euro voor 2 uur

160,00 euro voor 3 uur

505,00 euro voor Moeders kraampakket (5 sessies) 1 sessie van 3u, 3 van 2u, 1 van 2u met vrienden. 

Closing the bones

Vrouwen in Verbinding

Vrouwen in verbinding is een bijzondere setting van vrouwen

die ervaring, hoop en kracht delen en helen.

Vrouwen van over de hele wereld komen samen. Er is nood aan verbinding vanuit zachte kracht. Gewoon jezelf zijn in gezelschap met andere vrouwen. Je bent van harte welkom om vanuit hart en ziel thuis te komen bij jezelf in verbinding met anderen. 

Een lied dat ik ooit leerde in de rode tent van mijn eerste Kundalini Festival(2017) in Frankrijk inspireerde me nog meer te verbinden en deze deel ik graag:

All the women of the world are gathering  

We are creating healing 

Rise up Rise up Rise up 

We are mothers, we are daughters, we are children, we are sisters,...

53336775_10158297911883574_6908454040917

Deze groep vrouwen is er om elkaar naar een hoger niveau te tillen met even veel respect voor de man als voor zichzelf. Het is een plek waar je mag voelen wat je nodig hebt en helemaal mag zijn zonder voorwaarde.

Voor deze mooie cirkel rond te houden zijn er enkele afspraken nodig. Zo is het goed dat we enkel over onszelf praten in de ik vorm vanuit ons hart. Als iemand een ervaring deelt dan luisteren we gewoon met aandacht zonder advies geven. Als je graag een advies krijgt dan vraag je erom. Wil je toch graag iets delen dan vertel je vanuit je eigen ervaring.

Elke cirkel begint met een deelronde over jezelf. Je zegt je naam en mag delen hoe het met je gaat. Ieder krijgt evenveel tijd maar ook hier mag je jezelf zijn en je beurt overslaan.

Deze gaat door 1 keer in de maand en meestal op vrijdag of zaterdag avond van 20u tot 21u45. 

 

Volg ons op facebook voor de juiste data.

Vrouwen in Vebinding

Moeders voor Moeders

De vrouw is de hoeksteen van de familie.

Als het met haar niet goed gaat dan vloeit de energie niet in huis. Dan lopen processen bij de kinderen strop. Met heel wat andere gevolgen die mee insluipen.

Soms doet het deugd om een ander te vertellen hoe je je voelt of waar je mee zit. We creëren een sfeer van vertrouwen en oprechte eerlijkheid. Alles wat gezegd wordt, blijft onder ons. Wil je toch graag wat vertellen aan een ander, kijk dan even vanuit welke behoefte je dit wilt doen en verwissel dan namen en details voor de integriteit te bewaren.

Welk gedrag stelt ons kind? Wat wil het ons fluisteren?  Vanuit mijn ervaring als opvoeder en moeder luister ik naar jullie verhalen en leren we van elkaar. 

Moeders voor moeders
bottom of page